Skip to main content

Guvernul a decis constituirea, începând de luna viitoare, a unui grup de lucru pentru definirea consumatorului vulnerabil, care va lucra sub coordonarea Ministerului Muncii, a anunţat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Avem deja o lege a venitului de incluziune pe care putem lucra. Legea respectivă a fost prorogată de fostul guvern până în 2022. Eu cred că, pe scheletul acestei legi, împreună cu Ministerul Muncii şi Ministerul Dezvoltării, putem să definim consumatorul vulnerabil, astfel încât începând cu anul 2021, când va avea loc liberalizarea preţurilor, persoanele care au cu adevărat nevoie de subvenţie să o primească„, a spus Popescu.

El a subliniat că acest tip de consumator va fi definit până la finalul acestui an, aşa cum prevede OUG 1/2020. Pentru definiția consumatorului vulnerabil, va exista un comitet de lucru care se va consulta cu partenerii sociali.

„Ne vom consulta cu toată lumea care poate veni cu îmbunătățiri la ce există în momentul de față în acea lege de asigurare a venitului minim de incluziune socială”, a declarat, anterior, ministrul.

  • Pentru gazele naturale, actualul preț limită va fi eliminat la 1 iulie 2020, iar pentru energia electrică, la 31 decembrie 2020.

ARTICOLE SIMILARE:

Eurostat: Aproape unul din zece români stă în frig iarna, fiindcă nu-și permite încălzirea adecvată a locuinței

Ministrul Economiei: În 2020, vom elimina toate barierele de preț la energie electrică și gaze naturale

Sondaj România Eficientă: Unul din patru români face economie maximă la energie și evită, astfel, risipa de bani și de resurse naturale

Theresa Griffin, europarlamentar: Nimeni nu ar trebui să fie pus să aleagă între a mânca sau a se încălzi