Skip to main content

Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București găzduiește în perioada 15-16 noiembrie 2023 cel mai mare târg de joburi din domeniul tehnic din acest an, PoliJOBS. Evenimentul va conecta companiile inovatoare cu studenți și absolvenți. Timp de 2 zile, clădirea Rectoratului se va transforma într-o punte între generații, într-un pod către viitor, au transmis organizatorii târgului, într-un comunicat de presă.

Care sunt meseriile viitorului și competențele necesare pentru acestea? Cum influențează tehnologia piața muncii? Ce înseamnă AI și care va fi impactul său asupra locurilor de muncă? Sunt doar câteva dintre întrebările la care studenții vor primi răspunsuri în cadrul evenimentului ajuns la cea de a VII-a ediție.

Piața muncii a trecut prin cea mai mare transformare din ultimele generații, iar schimbările au adus cu ele întrebări și incertitudine în rândul studenților. Tinerii din România amână de cele mai multe ori să aplice pentru un loc de muncă în domeniul studiat din cauza lipsei de experiență.

Profesiile tehnice rămân pe primul loc în topul solicitărilor din partea angajatorilor 

  • Evenimentul îi va convinge pe viitorii ingineri că temerile lor sunt nejustificate, iar locul lor este și va fi pe piața muncii. Indiferent de schimbările aduse de timp, ingineria a fost și va rămâne profesia viitorului. Peste 80 de companii vor fi prezente la eveniment, pentru a le povesti studenților universității despre ofertele de locuri de muncă în specializările tehnice.

Angajatorii vor avea oportunitatea de a se conecta direct cu cei interesați de o carieră în domeniul tehnic. Aceștia vor prezenta oferte de burse, internshipuri, joburi part-time sau full-time, atât pentru nivelurile de începători, cât și pentru niveluri intermediare sau seniori. De asemenea, târgul va include sesiuni de networking care vor ajuta participanții să obțină informații direct de la experții din domeniul lor de interes.

PoliJOBS, ajuns la cea de a VII-a ediție, este un eveniment de referință pentru tinerii studenți, ingineri și pentru piața muncii din România. Organizat de către Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, prin intermediul Biroului de Plasare a Forței de Muncă, evenimentul oferă o platformă de interacțiune între studenți, absolvenți și potențiali angajatori. Site eveniment – https://cariere.upb.ro/

(Sursa foto: Pixabay.com)

ARTICOLE SIMILARE:

SustainAbility Talks: Organizațiile se confruntă cu un deficit de competențe în domeniul sustenabilității

Raport WEF: Viitorul locurilor de muncă este verde. Cum modifică schimbările climatice piețele muncii

Raport WEF: Locurile de muncă ce vor crește și vor scădea cel mai mult, în următorii cinci ani