Skip to main content

Pollutec 2023, cel mai important târg de soluții pentru mediu, industrie, orașe și regiuni din lume, a anunțat primii săi vorbitori invitați să ia parte la zonele editoriale ale salonului. Aceștia vor aborda o gamă largă de teme transdisciplinare, în conformitate cu cei 4 piloni ai Pollutec din acest an: resurse, adaptare, angajament și ocuparea forței de muncă, au transmis organizatorii, într-un comunicat de presă.

Ediția din 2023 a salonului se va concentra pe o temă centrală: „decompartimentarea”, pentru a înțelege și a face față mai bine provocărilor majore de mediu de astăzi și de mâine. Și în acest an, va fi abordată o gamă largă de teme, de la reindustrializare, agricultură și nevoia urgentă de adaptare la investițiile în infrastructura publică, pentru a numi doar câteva dintre ele.

Iată primii vorbitori invitați:

Jean-Louis Etienne, șeful expediției Polar Pod, va fi prezent în Tribuna miercuri, 11 octombrie (11.00-11.30), pentru o prezentare a Polar Pod și a provocărilor legate de descoperirile sale (pilonul „Angajament”).

Medic de formație și explorator de renume, Jean-Louis Etienne a fost primul om care a ajuns singur la Polul Nord, în 1986, și care a realizat prima traversare completă a Antarcticii, în 1989-1990.  Un apărător neobosit al planetei, numeroasele sale expediții educaționale și științifice au ca scop creșterea gradului de conștientizare a regiunilor polare și înțelegerea rolului pe care acestea îl joacă în viața și în clima Pământului. În 2025, el va pleca spre Oceanul Sud într-o explorare fără precedent la bordul platformei oceanografice Polar POD. Este, de asemenea, autorul a aproximativ treizeci de cărți.

  • Émilie Alberola, director al EcoAct Southern Europe (o activitate Eviden), va lua cuvântul în cadrul sesiunii „Decarbonizarea și reindustrializarea Franței – o agendă unică” (pilonul Adaptare) – marți 10 octombrie (11:45-12:30).

Emilie Alberola are un doctorat în economie, este expert în politici climatice și este membră a Consiliului economiștilor pentru dezvoltare durabilă din cadrul Ministerului francez pentru Tranziție Ecologică.  Cu o experiență de peste 15 ani, Emilie este un expert respectat în domeniul finanțării climei și al prețului carbonului. Înainte de a fi numită director al EcoAct pentru Europa de Sud, Emilie a fost director de cercetare și inovare și șef al departamentului de politici climatice și mecanisme de piață la EcoAct.

  • Féris Barkat, fondator, Banlieues Climat, va vorbi despre tineri și angajamentul lor față de mediu (pilonul „Angajament”; pilonul „Ocuparea forței de muncă”) – joi, 12 octombrie (10.15-10.45).

La vârsta de 21 de ani, Féris Barkat studia politica și filosofia la London School of Economics.  El a decis apoi să își abandoneze studiile pentru a-și educa generația cu privire la problemele legate de climă, în special pe Tiktok, la radio și în cartierele muncitorești. Cofondator al organizației Banlieues Climat, el încearcă să promoveze o „ecologie emancipatoare” în cartierele muncitorești. Câștigător al premiului „À voix haute pour la Biodiversité”, el susține, de asemenea, conferințe și, în cadrul CNR Jeunesse, a făcut recomandări primului ministru privind adaptarea și formarea în domeniul climei. Recent, a fost numit unul dintre cei 30 de ecologiști sub 30 de ani de urmărit de către Usbek&Rica/NOWU

  • Caroline Mini, manager de sustenabilitate la Verkor, va lua cuvântul la conferința „Metale strategice – Între nevoile în creștere și raritatea resurselor, cum să armonizăm realitățile” (pilonul Resurse; pilonul Ocuparea forței de muncă) – miercuri, 11 octombrie (11.45-12.30).

Caroline Mini este inginer Ponts, are un doctorat de la Universitatea din California, Los Angeles, și a fost consultant la Accenture.   Din septembrie 2022, ea este șefa departamentului de dezvoltare durabilă la Verkor. Înființată în iulie 2020, Verkor își intensifică producția de baterii cu emisii reduse de dioxid de carbon în Franța și în Europa pentru a răspunde cererii tot mai mari de vehicule electrice, de mobilitate electrică în general și de stocare staționară în Europa.  Verkor va deschide linia sa pilot complet digitală 4.0 în 2023, ca parte a proiectului Gigafactory planificat pentru 2025

  • Jean-Luc Fugit, deputat în circumscripția a 11-a din Rhône și președinte al Consiliului Superior al Energiei, va vorbi despre gestionarea resurselor și utilizărilor de apă, care necesită o despărțire (pilonul Resurse) – marți, 10 octombrie (15:00-16:00).

Jean-Luc Fugit, în vârstă de 47 de ani, este doctor în chimie, profesor-cercetător specializat în probleme de mediu, energie și poluare atmosferică, și a fost ales deputat în circumscripția a 11-a din Rhône în iunie 2017 și reales în iunie 2022. Președinte al Consiliului Superior al Energiei, vicepreședinte al Biroului parlamentar pentru alegeri științifice și tehnologice, Jean-Luc Fugit este membru al Comisiei pentru dezvoltare durabilă și amenajarea teritoriului din cadrul Adunării Naționale

  • Emeline Baume, vicepreședintă pentru Economie, Ocuparea forței de muncă, Comerț, Tehnologii digitale și Achiziții publice pentru zona metropolitană Lyon, va lua cuvântul în cadrul conferinței „Industria textilă: între schimbările societale și impactul asupra mediului” (pilonul Resurse; pilonul Angajament) – miercuri, 11 octombrie (orele 16.45-17.45).

Emeline Baume este politician local ecologist din 2008.  Inițial responsabilă pentru Spații Verzi și Economie Socială și Solidară în arondismentul 1 din Lyon, a fost aleasă consilier metropolitan responsabil cu Economia Circulară și Prevenirea Deșeurilor și a condus inițiativa „Territoire zéro déchet, zéro gaspillage” (teritoriu fără deșeuri, fără risipă).  Este președinta Consiliului național pentru eticheta „Economie circulară”. Din iulie 2020, este vicepreședintă pentru economie, ocuparea forței de muncă, comerț, tehnologie digitală și achiziții publice la Metropola din Lyon

  • Matthieu Guesné, Генерален CEO și co-fondator, Lhyfe, va vorbi despre hidrogen ca o oportunitate pentru o tranziție energetică decarbonizată și teritorializată (pilonul Resurse; pilonul Ocuparea forței de muncă) – miercuri 11 octombrie (16.15-17.15).

Matthieu Guesné este inginer în electronică și IT. Anterior, a condus CEA Tech Pays de la Loire & Bretagne și a condus proiecte majore de cercetare și dezvoltare și parteneriate, în special cu companii din sectorul energiei regenerabile marine. Fondat în 2017, Lhyfe este un grup european dedicat tranziției energetice, producător și furnizor de hidrogen verde și regenerabil. Unitățile sale de producție au ca obiectiv să ofere acces la hidrogen verde și regenerabil în cantități industriale și să intre într-un model energetic virtuos care să permită decarbonizarea unor întregi segmente ale industriei și mobilității

Biletele sunt disponibile aici: https://shorturl.at/rwS67

Pentru acreditarea presei, jurnaliștii sunt rugați să trimită un e-mail la [email protected] cu numele organizației media și funcția.

Despre Pollutec

Pollutec este cea mai importantă expoziție de soluții de mediu pentru industrie, orașe și regiuni.  Timp de patru zile, aceasta reunește profesioniști din toate sectoarele pentru a-și prezenta soluțiile inovatoare pentru industrie, autorități locale și alți actori economici, în vederea soluționării provocărilor majore cu care se confruntă planeta, și anume  erodarea biodiversității, poluarea și schimbările climatice.

Pentru programul complet și toate noutățile de la salon, vizitați site-ul Pollutec: https://www.pollutec.com/fr-fr.html și @pollutec.

Despre RX

RX (www.rxglobal.com) servește la dezvoltarea întreprinderilor, a comunităților și a persoanelor fizice. Combinăm puterea evenimentelor față în față cu datele și produsele digitale pentru a ne ajuta clienții să înțeleagă piețele, să cerceteze produse și să efectueze tranzacții cu peste 400 de evenimente în 22 de țări și 43 de sectoare. RX France organizează evenimente față în față, digitale și hibride, lideri pe aproximativ 15 piețe diferite. Printre expozițiile naționale și internaționale emblematice ale RX France se numără MIPIM, MAPIC, Batimat, Pollutec, EquipHotel, SITL, IFTM Top Resa, MIPCOM, MIPTV, Paris Photo, Maison&Objet* și multe altele. Evenimentele au loc în Franța, China, Italia, Mexic și Statele Unite.

Sursă fotografie principală: Pixabay.com

CITEȘTE ȘI:

POLLUTEC 2023: Cea mai importantă expoziție de soluții inovatoare pentru mediu, orașe și teritorii