Skip to main content

Asociația Energia Inteligentă lansează cea de-a treia ediție a proiectului „Energie pentru Viață”, prin care va monta panouri fotovoltaice în gospodării izolate din Munții Vrancei. În cinci case situate în comunele Năruja și Vintileasca din Județul Vrancea, diferența dintre întuneric și lumină va fi făcută de simpla apăsare a unui întrerupător, datorită companiilor care susțin acest proiect, a transmis asociația, într-un comunicat de presă.

„Am inițiat <<Energie pentru Viață>> cu foarte multă încredere și am avut dreptate, pentru că acest proiect s-a bucurat de un ecou puternic și de o mobilizare impresionantă din partea companiilor cărora le-am solicitat sprijinul. Iată-ne ajunși la cea de-a treia ediție de <<Energie pentru Viață>>, cea care va aduce lumina în cinci gospodării din Munții Vrancei și o rază de speranță locuitorilor lor, persoane cu vârste înaintate. Ne-am propus să continuăm acest proiect și în viitor, să îl facem cât mai cunoscut, atât pentru a face o diferență pentru familiile vizate de proiect, cât și pentru a crește gradul de conștientizare asupra faptului că există un număr atât de mare de gospodării fără electricitate. Împreună putem face o diferență pentru semenii noștri”, a declarat Dumitru Chisăliță, Președinte Asociația Energia Inteligentă.

Alături de companiile ALRO, Vimetco Extrusion, ENGIE Romania, Ostenweg și Electroscape s-au alăturat proiectului „Energie pentru Viață” Comunitatea 4×4 Vrancea, mereu dornică să sară în ajutorul celor aflați în nevoie și Cabana Fulga Năruja, un loc de poveste care va fi casa echipei de proiect pe perioada derulării lucrărilor de montaj al panourilor fotovoltaice.

„Energie pentru Viață” este, de asemenea, susținut de Muzeul Gazelor Naturale, EM360 Studio si de către partenerii media: InvesTenergy, Focus Energetic, Energy Center, NewsEnergy, Economistul, Club Economic, România Durabilă, Financial Intelligence, The Diplomat și Spot Media.

*****

Asociația Energia Inteligentă

Asociația Energia Inteligentă (AEI) reunește profesioniști din domeniul gazelor naturale, hidrogenului, energiei electrice și eficienței energetice. Membrii săi militează pentru un preț corect al gazelor și pentru creșterea transparenței în piața de energie din România.

AEI este o organizație non-profit al cărui scop principal este acela de a contribui la o mai bună informare a consumatorilor casnici și non-casnici de gaze și energie pentru ca aceștia să poată fi mai bine pregătiți pentru negocierea contractelor de achiziție și pentru a putea înțelege corect facturile pe care le plătesc.

AEI este și va rămâne un partener de dialog pentru toți participanții la piață, fie că sunt furnizori, producători, operatori, proiectanți, constructori, instituții, reglementatori, ministere, politicieni, angajați din sistem sau reprezentanți ai mass-media.

ARTICOLE SIMILARE:

Analiză InfoClima // Energia de pe acoperișul casei: cât putem economisi prin panouri fotovoltaice

Oamenii luminii. Energie pentru viață în casele izolate din Munții Apuseni // REPORTAJ

Cinci case izolate din satul Puntea Lupului au acum curent electric prin proiectul ”Energie pentru viață”

Energie gratuită de la soare pentru 20 de familii nevoiașe, fără acces la electricitate

Loteria luminii. Oamenii pe care statul i-a uitat în întuneric – Partea I