Skip to main content

După declarații anterioare precum: „noi suntem singurii producători de gaze din UE și mai e Danemarca, dar cu foarte puțin”, fostul ministrul al Economiei, Niculae Bădălău, care în acest moment mai deține interimar funcția, i-a sugerat astăzi ministrului desemnat de PNL pentru portofoliul Economiei şi al Energiei, Virgil Popescu, că ar fi mai bine să căpuşeze Hidroelectrica în continuare, decât să o vândă.

Declarațiile lui Bădălău au fost făcute în Parlament, în cadrul audierilor din comisiile parlamentare reunite pentru noul ministru desemnat, Virgil Popescu.

Niculae Bădălău - Sursa: Ministerul Economiei

Niculae Bădălău – Sursa: Ministerul Economiei

„În momentul ăsta (Hidroelectrica – n.r.) produce o energie curată şi ieftină şi dumneavoastră nu mai vreţi s-o căpuşaţi, vreţi să o vindeţi cu totul, ceea ce mi se pare extrem de ciudat. De ce nu vreţi să vindeţi şi Oltenia sau Hunedoara sau altceva? Pentru ce?”, a întrebat Bădălău, transmite Agerpres.

El a amintit că Hidroelectrica aparţine 80% statului român, iar 20% din acţiuni sunt deţinute de Fondul Proprietatea.

„Ea trebuie să rămână a statului român, pentru a avea siguranţă în energie. De ce ţineţi să o listaţi, să o vindeţi? Căpuşaţi-o în continuare„, a mai spus ministrul interimar.

Virgil Popescu: Bădălău confundă listarea la bursă cu vânzarea

La finalul audierilor, ministrul desemnat pentru acest portofoliu, Virgil Popescu, a declarat jurnaliştilor că Bădălău a confundat listarea la bursă a unui pachet minoritar de acţiuni, aşa cum se doreşte la Hidroelectrica, cu vânzarea companiei.

„Hidroelectrica se va regăsi în portofoliul Ministerului Economiei. Nu vrea nimeni să o vândă. Din păcate, domnul ministru Bădălău confundă listarea la bursă cu vânzarea. Va fi listat un pachet de 5-10%, dar acest lucru nu înseamnă vânzarea companiei Hidroelectrica. Înseamnă că Hidroelectrica va avea capitalizare să facă achiziţii, vedeţi că sunt oportunităţi în piaţă, se vinde CEZ, se vinde Enel, de ce să nu facem acest lucru”, a afirmat Virgil Popescu, conform Agerpres.

  • Deputatul PNL a primit după audierile de astăzi aviz favorabil din partea comisiilor reunite de industrii și servicii din Camera Deputaților.

Hidroelectrica are în plan încă din 2013 listarea la bursă a unui pachet minoritar de acţiuni, obiectiv aprobat prin Hotărâre de Guvern şi susţinut inclusiv în timpul guvernării PSD-ALDE. Compania este cel mai mare productor de electricitate pe plan local.

ARTICOLE SIMILARE:

Deputat USR: Guvernul sabotează conducta BRUA în favoarea Gazprom, amânând termenele de finalizare cu un an. Reacția Transgaz – UPDATE

Transelectrica recrutează un nou Consiliu de Supraveghere. La o zi de la revocarea lui Carașol, un fost deputat PSD absolvent în turism a fost numit membru provizoriu

Nota de plată venită de la Guvern și Parlament: românii au ajuns să suporte prețuri duble la gaze și energie față de state din vest

Iohannis: E nevoie de consolidarea regimului sancționator pentru neglijență în serviciu la ANRE, nu de relaxarea lui

Politică de stat la Nuclearelectrica în 2018: preț majorat cu 20%, investiții nerealizate și tot profitul confiscat

Bugetar de lux cu circa 18.000 euro pe lună, șeful ANRE scapă de grija răspunderii pentru gravă neglijență în serviciu

ALARMĂ: Autoritățile recunosc, în sfârșit, că rușii ar putea întrerupe livrările la iarnă și nu vom avea destule gaze