Skip to main content

Grupul italian Enel, prin filiala sa de energie regenerabilă Enel Green Power Chile, a început construcția unei centrale fotovoltaice cu o capacitate instalată de aproximativ 382 MW, care va fi cea mai mare centrală solară din Chile. Instalația va include aproximativ un milion de panouri fotovoltaice bifaciale, o tehnologie care maximizează generarea de energie prin captarea radiațiilor solare de pe ambele părți ale panoului, generând în medie cu 12% mai multă energie electrică decât modulele convenționale. 

De asemenea, acest proiect de generare a energiei solare se remarcă, de asemenea, pentru caracteristicile sale digitale inovatoare. În cadrul șantierului Campos del Sol vor fi folosite utilaje de ultimă generație, ghidate și controlate prin GPS, în timp ce o dronă autonomă va monitoriza de la distanță activitatea, contribuind astfel la sporirea productivității și eficienței procesului de construcție, a transmis grupul Enel într-un comunicat de presă.

  • Proiectul, situat la 60 km nord-est de Copiapó, Regiunea Atacama, va implica o investiție totală de aproximativ 320 milioane dolari.

Campos del Sol va fi operațională până la sfârșitul anului 2020 și se estimează că va genera aproximativ 1.160 GWh de energie pe an, contribuind la evitarea producerii unor emisii de peste 900.000 de tone de CO2 în atmosferă.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Cu o capacitate gestionată de 43 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală și hidroenergie, compania este unul dintre liderii mondiali în sectorul energiei verzi și se află în fruntea integrării tehnologiilor inovatoare în centrale de energie regenerabilă.

Grupul italian este prezent și pe piața energetică din România, fiind unul dintre principalii furnizori și distribuitori de electricitate, dar și furnizor de gaze naturale.

ARTICOLE SIMILARE:

AFM a publicat lista instalatorilor validați în programul de subvenții pentru panouri fotovoltaice. De când se fac înscrierile

Prima cooperativă de energie verde din România își va „deschide porțile” în curând, inclusiv pentru prosumatori

Din subteran, la 100 metri înălțime. O femeie este primul inginer minier care vrea să devină tehnician în industria eoliană

energiaTa a lansat Ghidul Prosumatorului, cu informații despre avize, costuri, pași legali pentru producătorii casnici de energie verde