Electrica Furnizare S.A., parte a Grupului Electrica, intră pe piața de producție de energie electrică, prin achiziția unui parc fotovoltaic cu o capacitate instalată de 7,5 MW.
Compania a anunțat astăzi semnarea unui contract de vânzare-cumpărare cu Raylexo Limited și Long Bridge Management și Administrare S.R.L. în vederea achiziționării Parcului Fotovoltaic Stănești, din județul Giurgiu, deținut de firma Long Bridge Millenium SRL.
Parcul fotovoltaic Stănești este amplasat pe o suprafață de 17,5 ha și a fost construit în perioada octombrie 2012 – ianuarie 2013, începând să injecteze energie electrică în rețea din luna februarie 2013.
Finalizarea tranzacției și transferul titlului de proprietate asupra părților sociale către Electrica Furnizare S.A. sunt supuse îndeplinirii condițiilor suspensive agreate de părți, precum și a formalităților relevante. Prețul de cumpărare va fi determinat la data finalizării tranzacției, în conformitate cu prevederile contractului de vânzare-cumpărare, se mai precizează în comunicat.
Achiziția realizată de Electrica Furnizare S.A. este un prim pas pentru atingerea obiectivului de dezvoltare pe verticală a Grupului Electrica, prin intrarea pe piața de producție de energie electrică, în special din surse regenerabile.
Extinderea pe lanțul valoric al energiei electrice, în special în zona de producție din surse regenerabile, reprezintă unul dintre obiectivele importante ale Strategiei Grupului Electrica pentru intervalul 2019-2023. Conştientizăm importanţa decarbonizării sectorului energetic și suntem preocupați de o dezvoltare sustenabilă a afacerii, în special în contextul noii provocări lansate de Comisia Europeană pentru statele membre – Green Deal sau Noul pact ecologic”, a declarat Corina Popescu, Director General Electrica SA.
Cu o tradiţie de peste 120 de ani, Electrica Furnizare, filiala de furnizare energie electrică și gaze naturale a Grupului Electrica, oferă servicii la un număr de aproximativ 3,6 milioane de clienți finali. Compania deţine licenţă pentru desfășurarea activității de furnizare energie electrică ṣi gaze naturale pe întreg teritoriul țării.
ARTICOLE SIMILARE:
Studiu EY: Sectorul energiei regenerabile dă semne că-și revine rapid, în pofida impactului COVID-19
Planul CE de ieșire din criză: O Europă verde, digitalizată și rezistentă, pentru noua generație
Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa a devenit operațional