Skip to main content

Parlamentul European va adopta miercuri noi reguli (Euro 7) pentru reducerea emisiilor din transportul rutier pentru autoturisme, camionete, autobuze, camioane și remorci. De asemenea, pe agenda sesiunii plenare din perioada 11-14 martie se mai află reducerea emisiilor industriale, diminuarea deșeurilor de produse textile și a risipei de alimente.

Iată, mai jos, detalii despre principalele acte normative ce vor fi dezbătute și aprobate de eurodeputați:

Vedeți și alte subiecte aflate pe ordinea de zi AICI.

Mai puține emisii de particule din anvelope și frâne, durabilitate crescută a bateriei

Transportul rutier constituie cea mai mare sursă de poluare a aerului în orașe. În acest context, la 10 noiembrie 2022, Comisia a propus standarde mai stricte privind emisiile de poluanți atmosferici pentru vehiculele cu motor cu combustie, indiferent de combustibilul utilizat. Limitele actuale de emisie se aplică mașinilor și furgonetelor (Euro 6) și autobuzelor, camioanelor și altor vehicule grele (Euro VI). Ca noutate, propunerea Euro 7 abordează emisiile non-eșapament (microplastice din anvelope și particule din frâne) și include cerințe privind durabilitatea bateriei. DETALII, AICI.

Pe 18 decembrie 2023, Parlamentul și Consiliul au ajuns la un acord provizoriu pentru a reduce emisiile pentru autoturisme, camionete, autobuze, camioane și remorci.

Regulamentul pentru omologarea de tip și supravegherea pieței autovehiculelor (Euro 7) urmărește să sprijine tranziția către o mobilitate curată și să mențină prețurile vehiculelor private și comerciale accesibile pentru cetățeni și întreprinderi. Detalii, AICI.

(Sursa foto: Pixabay.com)

CITEȘTE ȘI:

Acord pentru reducerea emisiilor de CO2 la vehiculele grele. Obiectiv de emisii zero pentru autobuzele urbane

INTERVIU VIDEO // Dragoș Pîslaru, europarlamentar: Se pregătesc schimbări în politica de coeziune. Va fi o „revoluție”

Corespondență de la Strasbourg // Etichete de sustenabilitate precum „natural”, „biodegradabil” sau „eco” fără dovezi, interzise

Directiva privind performanța energetică a clădirilor, la vot marți în plenul PE

Analiză InfoClima: O iarnă cu temperaturi record și un început îngrijorător pentru 2024