Skip to main content

Grupul german E.ON, unul dintre cei șase mari furnizori de electricitate din Marea Britanie, a anunțat ieri că toți consumatorii săi rezidențiali vor fi alimentați din surse 100% regenerabile, devenind astfel cel mai mare furnizor „verde” din UK.

Compania aprovizionează 3,3 milioane de locuințe în Marea Britanie, a transmis Financial Times.

În primul rând, asta doresc consumatorii. Dar vrem, de asemenea, să trimitem un semnal către piața angro că vrem să stimulăm achizițiile de energie regenerabilă”, a declarat Michael Lewis, director executiv al E.ON UK, conform publicației citate.

  • Sondajele de opinie în rândul consumatorilor arată o preferință tot mai mare pentru energia din surse verzi.

Schimbările climatice sunt o problemă definitorie în era noastră și una de care consumatorii sunt tot mai îngrijorați”, a adăugat Michael Lewis.

Energia curată va fi vândută la aceleași prețuri, fără niciun cost suplimentar, dat fiind că cea mai mare parte din cantitatea necesară provine de la propriile unități de producție – eoliene, pe biomasă și fotovoltaice – de 1,8 GW, a comunicat compania. La aceasta se vor adăuga acorduri cu producători independenți.

Potrivit Bloomberg, prin această mișcare, E.ON încearcă totodată să stopeze migrarea clienților către rivali mai mici precum Ovo Energy Ltd. și Bulb Energy Ltd., care au oferit și ei pentru o vreme 100% energie regenerabilă la tarife mai mici.

În plus, strategia va ajuta E.ON să se diferențieze pe o piață tot mai competitivă. În martie, grupul Royal Dutch Shell Plc a făcut o mutare agresivă pe piața de retail britanică, oferind tarife pentru energie regenerabilă, în pariul său de a deveni cea mai mare companie energetică globală. Totuși, pasul făcut de către E.ON este cel mai mare de până acum.

  • Grupul german de utilități este prezent și pe piața românească, fiind unul dintre cei mai mari furnizori și distribuitori de electricitate și gaze naturale. 

ARTICOLE SIMILARE:

Nicio cerere pentru subvențiile destinate instalării de panouri fotovoltaice la gospodăriile izolate. AFM va prelungi termenul de înscriere

Consumatorii, supărați că AFM întârzie aplicarea programului de subvenții pentru fotovoltaice: „De ce tot o bâjbâie atât?”

Tehnologia blockchain și regenerabilele, următorul „power couple”

Europarlamentarii vor ținte mai ambițioase de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră

Dezbatere ONU: Schimbările climatice, o amenințare la adresa păcii și securității globale