Skip to main content

Cooperativa de Energie a finalizat recent achiziția firmei Apuron Energy și astfel intră pe piață ca primul furnizor cooperatist din România, de energie 100% verde, cu certificate de origine. În luna iunie, vor fi lansate ofertele comerciale pentru persoanele fizice, juridice, cât și pentru prosumatorii care vor dori să-și mute contractele de electricitate de la furnizorul actual la cooperativă, a anunțat organizația într-un comunicat.

Banii pentru achiziția furnizorului Apuron Energy au venit sub formă de împrumut de la membrii cooperativei si de la Som Energia, cea mai mare cooperativă de energie verde din Spania. La finalul perioadei de creditare, Cooperativa de Energie va înapoia sumele primite cu dobândă. Astfel, membrii care au acordat un împrumut pe o perioadă de un an vor primi o dobândă de 3,7% pe an, iar cei care  au acordat un împrumut pentru o perioadă de cinci ani vor primi 5,2% pe an.

Pasul următor: să devină producători de energie verde

“Suntem mândri că am reușit să intrăm pe piață prin ajutorul comunității, care a răspuns pozitiv apelului nostru de a strânge suma necesară achiziției firmei de furnizare. Pe lângă ofertele comerciale în zona de furnizare, ne dorim să lansăm cât mai repede alte proiecte de investiții în câmpuri de panouri fotovoltaice, pentru a deveni și producători de energie verde. Obiectivul nostru principal este să facilităm și în țara noastră tranziția energetică către o piață acoperită 100% cu energie din surse regenerabile, în care cetățenii să joace un rol activ”, a declarat Victor Iancu, Președintele Cooperativei de Energie.

De ce oamenii simpli au ales să investească într-o cooperativă de energie?

“Am ales să investesc în Cooperativa de Energie deoarece am încredere că o astfel de investiție poate fi profitabilă. De când eram mic visam să îmi fac un parc fotovoltaic și prin această investiție îmi realizez parțial un vis. De asemenea, intenționez să încep să consum doar energie verde pentru că sunt conștient că trebuie să ne schimbăm toți mindset-ul”, spune Andrei, care a investit suma de 5.000 de lei în acest proiect.

Cooperativa de Energie este prima comunitate de energie din România deținută direct de cetățeni, care participă împreună la tranziția energetică către energie regenerabilă și democrație energetică. Membrii cooperatori (viitorii clienți de energie) au putere de vot egală, indiferent de aportul la capitalul social (1 membru, 1 vot) și au acces transparent la toate informațiile despre business. Mai multe detalii găsiți pe site-ul cooperativei.

ARTICOLE SIMILARE:

RESInvest, program pentru dezvoltarea lanțului de producție în sectorul energiei regenerabile în România

Cum s-a dezvoltat Cooperativa de Energie într-o jumătate de an, atrăgând printre membri business-uri de cartier, cafenele sau antreprenori în piscicultură

Enel introduce soluția inteligentă pentru locuințe „Homix” pe piața din România