Skip to main content

Directorul Direcţiei Dezvoltare Investiţii din cadrul Nuclearelectrica (SNN), Constantin-Alexandru Havriş, a fost condamnat săptămâna trecută la închisoare, după ce a fost acuzat de către procurorii DNA că a măsluit un concurs de angajare în cadrul companiei. La o solicitare făcută de NewsEnergy, Nuclearelectrica a precizat că, în urma acestei decizii, Alexandru Havriș „nu va mai exercita atribuții de coordonare și conducere în cadrul SNN”.

Pe 17 octombrie, Tribunalul București i-a dat lui Havriș două condamnări, una de un an și alta de șase luni, apoi instanța a dispus suspendarea executării sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Potrivit procurorilor DNA, în cursul lunii august 2018, Havriș ar fi trimis prin e-mail, unei persoane, subiectele ce urmau a fi date cu ocazia susţinerii probei scrise (cinci întrebări şi răspunsurile aferente) pentru ocuparea unui post de economist în cadrul Departamentului Implementare Proiect U3-U4 CNE Cernavodă – Direcţia Dezvoltare Investiţii al Societăţii Naţionale Nuclearelectrica S.A.

Ulterior, „Havriş Constantin-Alexandru a completat în fals procesul verbal de examinare a candidaţilor, atât pentru proba scrisă cât şi pentru cea orală a interviului, în condiţiile în care la aceasta din urmă nu a fost prezent, fiind plecat în concediu”, se arată în rechizitoriul DNA.

SNN nu poate face publică identitatea persoanei angajate

NewsEnergy a cerut Nuclearelectrica detalii despre persoana angajată prin acest concurs. În plus, am vrut să știm dacă la rândul ei a suportat consecințe legale:

„Persoana angajată a avut contract pe perioadă determinată de 4 luni. Persoana în cauză nu mai lucrează în SNN de la terminarea contractului. Din considerente de protecție a datelor personale, SNN nu poate face publică identitatea persoanei. Referitor la existența unui dosar pe rol cu privire la această persoană, menționăm că nu avem informații în acest sens”, ne-au transmis reprezentanții companiei.

  • Potrivit informațiilor NewsEnergy, pe postul de economist fusese angajată prin acest concurs falsificat o doamnă din Teleorman, fieful fostului lider PSD Liviu Dragnea, condamnat la închisoare pentru corupție, și totodată județul de baștină al Vioricăi Dăncilă. 

Întrebați fiind dacă Alexandru Havriș va fi menținut în funcție, reprezentanții companiei au spus că „nu va mai exercita atribuții de coordonare și conducere în cadrul SNN”. Compania nu comentează decizia instanței de judecată. 

Puteți citi mai multe detalii despre acest subiect în articolul precedent: 

Directorul Direcției de Dezvoltare și Investiții al Nuclearelectrica, condamnat la închisoare pentru măsluirea unui concurs de angajare

ARTICOLE SIMILARE:

Bugetar de lux cu circa 18.000 euro pe lună, șeful ANRE scapă de grija răspunderii pentru gravă neglijență în serviciu

Iulian Iancu contestă numirea lui Neacșu la ANRE, condamnat după ce și-a angajat fiica la biroul parlamentar. Și Iancu își angajase fratele

Numire scandaloasă. Un specialist în furaje de la partidul PRO România, ales vicepreședinte ANRE

Transelectrica recrutează un nou Consiliu de Supraveghere. La o zi de la revocarea lui Carașol, un fost deputat PSD absolvent în turism a fost numit membru provizoriu

UPDATE: Caraşol, revocat din fruntea Transelectrica din cauza CV-ului falsificat. Un fost consilier local PSD, numit în locul său