Skip to main content

Grupul francez ENGIE, unul dintre principalii jucători pe piața românească de energie, a lansat compania ENGIE IMPACT, dedicată sustenabilității. Cu sediul la New York, noua companie va oferi consultanță și servicii pentru implementarea strategiilor de dezvoltare sustenabilă pentru corporații, orașe și guverne de pe tot globul.

ENGIE IMPACT, lansată în această lună, reunește sub aceeași umbrelă companiile ENGIE Insight, Ecova UK, Red Engineering, precum și divizia de Consultanță și Analize Avansate a Tractebel, a transmis grupul într-un comunicat.

Este timpul pentru afaceri și orașe să accelereze radical acțiunile către sustenabilitate. La ENGIE IMPACT, suntem mândri să conducem acest efort, dezvoltând și aplicând soluții mai verzi, iar clienții noștri să creeze o lume mai bună pentru generațiile viitoare”, a declarat Mathias Lelievre, CEO al ENGIE IMPACT.

În februarie 2019, ENGIE a aprobat o strategie de a oferi companiilor și guvernelor capabilitatea de a atinge tranziția spre emisii zero într-o manieră simplă și integrată.

„Societatea face pași înainte către un viitor cu zero-carbon, dar nu se întâmplă suficient de repede. Afacerile și guvernele pot să își accelereze semnificativ acțiunile împotriva schimbărilor climatice”, a declarat Olivier Biancarelli, Executive Vice President al ENGIE Group.

ENGIE IMPACT a fost creată în vederea cooperării cu liderii de organizații pentru a stabili strategii personalizate și planuri specifice de atingere a obiectivelor lor de sustenabilitate și zero-carbon, în energie, apă, deșeuri etc. Compania are 18 birouri la nivel global și un portofoliu actual de 1.000 de clienți.

  • Mai mult de 500 de companii și-au exprimat public angajamentul de a atinge obiective de sustenabilitate în linie cu Acordul de la Paris. Peste 90 dintre cele mai mari orașe ale lumii s-au aliat în C40, o rețea globală de megaorașe angajate să lupte împotriva schimbărilor climatice, iar orașul New York a semnat recent cel mai ambițios plan de reducere a emisiilor de carbon din istorie.

ARTICOLE SIMILARE:

Proiect pilot al E.ON: creșterea ponderii de „gaz verde” în rețeaua de distribuție

Numărul vehiculelor electrice noi înregistrate în șase luni în România, cu 50% peste nivelul din 2018

NEXT-E în România: călătorie 100% electrică pe trei coridoare auto, până în 2020. Care sunt acestea

Cristina Prună, USR: România trebuie să intre în „Alianța Bateriilor” și să promoveze o industrie modernă, bazată pe electromobilitate

Standarde mai stricte de emisii de dioxid de carbon pentru autovehicule

Acțiunile climatice și dezvoltarea sustenabilă, printre prioritățile ONU în 2019