Skip to main content

Marius Chiriac, fostul coordonator al activității Enel X România, a preluat la începutul lunii mai funcția de director general al companiilor Enel Energie și Enel Energie Muntenia, care dețin împreună cel mai mare portofoliu de clienți pe piața concurențială de energie electrică din România, a transmis grupul, într-un comunicat.

Michele Abbate, cel care a condus companiile de furnizare de energie electrică și gaze naturale ale grupului Enel în România începând cu luna septembrie 2017, va prelua o altă poziție în cadrul Grupului Enel.

Marius Chiriac - sursa foto: Enel

Marius Chiriac – sursa foto: Enel

M-am alăturat echipei Enel acum 14 ani, când România făcea primii pași către liberalizarea pieței de energie electrică pentru consumatorii casnici, proces în care m-am implicat activ. Companiile de furnizare Enel au fost încă de la început jucători principali în procesul liberalizării ceea ce a făcut ca, astăzi, 76% dintre clienții casnici din portofoliul acestora să fie pe piața concurențială, cea mai mare pondere dintre toți furnizorii mari din România. Sunt onorat să încep un nou capitol în cadrul Enel Energie și Enel Energie Muntenia pentru a duce la bun sfârșit acest proces complex al liberalizării pieței de energie”, a declarat Marius Chiriac, director general al Enel Energie și Enel Energie Muntenia.

Absolvent al Universității Politehnica București, Facultatea de Energetică, Marius Chiriac are o experiență de peste 11 ani în cadrul grupului Enel. S-a aflat la conducerea Enel X România încă de la lansarea companiei, în 2018, dând startul celui mai mare plan de dezvoltare de infrastructură pentru mobilitatea electrică din țară. Anterior, a ocupat în cadrul Enel Energie și Enel Energie Muntenia funcții precum Head of Marketing și Head of Sales and Energy Management.

În calitate de director general al companiilor de furnizare de energie electrică și gaze naturale Enel Energie și Enel Energie Muntenia, Marius Chiriac va coordona strategia generală de business și activitățile de furnizare și vânzare ale grupului Enel în România. Obiectivul său este de a dezvolta o gamă variată de oferte care să răspundă nevoilor actuale ale consumatorilor de energie electrică și gaze naturale, prin pachete integrate de utilități și servicii cu valoare adăugată.

Enel lansează seria video „Totul despre liberalizare”

Enel Energie și Enel Energie Muntenia au în portofoliu peste 3 de milioane de clienți. Aproximativ 2,9 milioane dintre aceștia sunt consumatori casnici de energie electrică, trei sferturi aflându-se deja pe piața concurențială. În urma campaniilor de informare derulate anul trecut și continuate în 2021, aproximativ 140.000 de consumatori casnici au optat în primul trimestru al acestui ani pentru oferte pe piața concurentială, cu 40% mai mult față de perioada similară a anului trecut, se mai arată în comunicat.

ARTICOLE SIMILARE:

UPDATE. Succes românesc de proporții la Bruxelles: Răzvan Nicolescu, în boardul EIT, cea mai mare instituție a UE în inovare

Studiu Signify: Iluminatul cu LED poate genera economii de 150 de milioane de euro la bugetul statului

RESInvest, program pentru dezvoltarea lanțului de producție în sectorul energiei regenerabile în România